Farvel Berta


Da har tiden kommet for mitt siste blogginnlegg, muligens noensinne, og det betyr at praksisen hos Marte og mikroplasten er over. Og jeg må si at jeg er veldig fornøyd! Det har vært både gøy og utfordrende, og jeg føler jeg har lært masse som jeg kan ta med meg videre i studiene og forhåpentligvis også videre til arbeidslivet. Forventningen mine føler jeg har blitt innfridd; jeg var ute etter inspirasjon til mulige yrker for meg, og jeg syntes labarbeid og forskning virker veldig spennende. Mot slutten av praksisen tok timeantallet seg opp og vi fikk avsluttet med lab hver dag i nesten to uker. Noe som gjorde at vi kom skikkelig inn i systemet og det likte jeg godt – se bort i fra det å måtte stå opp tidlig hver dag da. Jeg merker at man blir bortskjemt med en fleksibel timeplan når man er student og overgangen til «arbeidslivet» i halvannen uke da, ble litt hard. Men det er vel sånt man venner seg til, selv om man er et B-menneske.

Fant en plastbit!

Fant en plastbit!

Mulige plastbiter

Mulige plastbiter

June vasker flasker

June vasker flasker

Uansett så har vi fått gjort veldig mye forskjellig i løpet av praksisen; filtrering, veiing, sikting, vasking, jobbe med lupe, måling av tetthet, løfting, vasking, montering, FT-IR-analysering, sedimentering og atter en gang vasking. Vi har holdt på med kvantitative undersøkelser med Berta og kvalitative undersøkelser av sandfangsprøver (håper jeg sier riktig nå), så jeg syntes vi har fått en bred og god innføring på laben. Bildene dere ser er fra litt forskjellige ting vi holdt på den siste tida i praksis.

Her er en bilde-forklaring på Berta-prosessen:

cof

Sedimentprøve fra Byfjorden

Fylling av Berta med ZnCl

Fylling av Berta med ZnCl

 

Sentrifugering av prøven

Sentrifugering av prøven

Prøven som skal jobbes med videre

Prøven som skal jobbes med videre

Enzymbehandling

Enzymbehandling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som dere ser er Berta-prosessen ganske omfattende, (bilde 3 og 4 i feil rekkefølge)og det tar lang tid og mye arbeid før man får ut noen resultater. Vi rakk dessverre ikke å bli helt ferdig med noen av BERTA-prøvene i mens June og jeg var i praksis, men vi var nesten ferdig med enzymbehandlingene så vi var ikke langt unna. Vi får nok vite resultatene av Marte uansett, det håper jeg i alle fall!

Da vil jeg bare avslutte med å si GOD JUL til alle sammen, og hvis du sitter hjemme og vurdere om du vil ta dette faget neste semester, så kan i alle fall jeg anbefale det på det sterkeste!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *