Takk for nå


Nå er dette semsteret slutt og min tid hos NIBIO på Lofthus er over. Jeg har hatt det veldig trivelig hos dem og etter å ha jobbet der har min nyskjerrighet om forvaltning av frukttrær både blitt tilfredsstilt og samtidig også forsterket. Jeg har lært mye nytt om prosesser og hvordan de tenker når de forsker på slike ting som dette. Tidligere har jeg tatt bioteknologifag der det var mye snakk om teknikker for å skape pestresistans for avlinger og å minke vitamin A mangel ved å lage «golden rice». Så det å fokusere på å produsere avlinger som er mest mulig effektive og sunne er en tankegang jeg har vært litt borti før. Men aldri har jeg tenkt på at det for eksempel trengs å endre størrelsen på epler for at de skal passe i en standard pakning i butikken, eller at folk skal vill velge eplet når de handler. Som en som har jobbet i butikk en stund kan jeg si at det gir mening når du tenker på det, men vanligvis kommer du jo ikke på det på gunn av at eplene oftest kommer i en passelig størrelse. Det å utvikle avlinger som er mest mulig «brukervennlige» er jo veldig viktig for at minst mulig mat skal bli kastet.

Én ting jeg har savnet er å få arbeide med data vi har samlet gjennom dette semesteret. Jeg har jo fått drillet meg i rydding av data, men det å se sammenhengene mellom gjødsling og størrelse/kvalitet på eplene hadde vært veldig spennende. Jeg hadde også håpet på å få bruke og lære mer om programmet R. Det var meningen at jeg skulle få gjøre dette, men det ble desverre for knapt med tid.

img_20160926_125508

 

 

 

 

 

 

Jeg synes i alle fall at dette her er noe som virker spennende å holde på med. Selv om jeg ikke har tenkt over det før er det å finne ut hvordan du skal skape et produkt som forbrukerne er fornøyd med veldig viktig. Det som er fint med biologiyrket er at du kan studere naturen og hvordan du kan bruke den mest mulig effektivt samtidig som du bevarer den.

 

Takk for nå alle på Lofthus 🙂


About elisabethn

Jeg er 22 år og går postbachelor. Jeg har tatt en bachelor i biologi der jeg studerte i New Zealand det siste året. I New Zealand ble jeg veldig interessert i botanikk og begynte på et veldig interessant prosjekt som jeg virkelig ønsker å dra til bake for å forske mere på. Men først vil jeg lære mye mere om botanikk og statistikk!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *