På tide med relevant erfaring? 2


Untitled-2

 

Mitt navn er Christian. Jeg har levd lenge i forhold til 2 uker.
I år har jeg gitt meg ut på et eventyr kalt Bio298, som virker som en fantastisk mulighet for studenter for å få relevant erfaring før vi skal ut i arbeidslivet selv. I denne bloggen skal jeg skrive litt om hvordan kurset utfolder seg, hva jeg lærer/ikke lærer og hva jeg skal gjøre, men først litt om meg:
Siden ung alder har jeg vært nysgjerrig på verden og alt den innebærer og som mange andre, måtte jeg også innse at det var umulig å forstå seg på den. Heldigvis finnes det ting i verden som er mer forståelig enn kjernefysikk og mindre forvirrende enn adferdsmønster hos tenåringsjenter. For meg ble dette dyrenes rike. I havet som i lufta og på fjellet som i lavlandet vrimler det av karbonbasert liv slik vi kjenner det aller best. Katter og kenguruer, laks og biller, de aller fleste organismer har noe ved seg som er spennende. I min studietid har dette fokuset snevret seg noe inn på det vi kaller limnologi, nemlig læren om innsjøer og rennende ferskvann. Med mangel på 30 mål med beitet utmark utenfor hybelen, har dyrehold måtte begrense seg noe, og innkjøp av akvarier satte i sving en svimlende tidskrevende hobby og interesse for ferskvannsøkologi.
Som bachelorstudent på bio her ved universitetet i Bergen øker frustrasjonen over manglende rene zoologi fag da jeg blant to stakkarslige organismebiologi fag kan ta til takke med at bare 1/3 av disse omhandlet zoologi, for ikke å snakke om at mesteparten av dette igjen omhandlet marine organismer. For en ferskvanns supporter som meg, er det derfor helt utrolig fantastisk å se at på dette kurset fantes det noen som drev med utelukkende ferskvannsøkologi. Dette var UniResearch og hos dem har jeg fått praksisplass.
For å være helt ærlig, har jeg ingen ide om hva jeg skal forvente. Forhåpentlig vis får jeg jobbe tett med vannet og det som måtte leve i det. Gjerne lære mye mer om økosystemer i ferskvann samt mye mer om dyrene og fiskene som hører til der. Det jeg gleder meg aller mest til, er så enkelt som å få prate med folk som deler min interesse. Mennesker som sitter på mengdevis med kunnskap om akkurat de tingene jeg syntes er spennende og til og med kanskje kan vekke interesser i meg som jeg ikke hadde før.
Forventningene ulmer, men jeg har tunga beint i munnen, det gjenstår bare å se hva dette fører til.

Til neste gang.


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 thoughts on “På tide med relevant erfaring?

  • Gaute Velle

    Morsom blogg! Vi gleder oss til å ha deg som praksisstudent ved Uni Research. Håper vi klarer å svare på minst en tredel av spørsmålene dine…

  • Marte Haave

    Herlig blogg og bilde!

    En som brenner for faget som du gjør vil aldri kjede deg!
    Gleder meg til å lese neste blogg etter noe fartstid og forhåpentligvis spennende felterfaring!