Siste runde på Runde


Christine og jeg setter oss på Hurtigruten for siste gang i denne perioden. Vi er snart ferdig med praksisoppholdet på Miljøsenteret Runde. Selv om vi kun har vært i en knapp måned sammenlagt, har vi allikevel blitt vant til kontorplassen med den flotte utsikten og de hyggelige kollegene som jobber her.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi fortsetter arbeidet med videoanalyser og avslutter oppholdet med feltarbeid på prosjekt «Økokyst». Sola skinner og vi får en fin dag på havet med Roger og kaptein Arne. Det er kjekt å være i felten og prøvetakingen går bedre denne gangen siden vi har gjort det samme en gang før.s

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter 120 timer i arbeid på Runde Miljøsenter har jeg fått bedre innsikt i hvordan hverdagen til en marin biolog foregår og dette vekker nysgjerrighet på flere områder. Som nevnt tidligere er det mye variasjon i arbeidet både inne og ute og det blir gjort arbeid der miljø settes i fokus. Dette var en av grunnene til at jeg valgte å bytte karriere fra den noe kunstige bransjen innenfor grafisk til en mer miljøbevisst retning der havet er i fokus.

Bransjen krever samarbeid på tvers av fagfelt og dette er både lærerikt og sosialt. Lars Golmen jobber som oseanograf ved senteret fortalte om et kommende prosjekt der et bølgekraftverk skal settes opp på vestsiden av øya Runde. Til dette prosjektet er det essensielt å ha varierende kompetanse. Jeg har fått et bredere perspektiv på faget, og ser tydelig en link mellom naturen, fiskeren, forskeren og politikeren. Samarbeid på tvers av fag kan i en mindre skala linkes til de forskjellige fagene som vi har på skolen, som i dette øyeblikket er kjemi, biologi og matte.

Deltakelsen i BIO298 har ført til at den kunnskapen jeg har fra før har fått flere knagger å henge seg på. Og siden jeg brenner for miljø, er det ekstra inspirerende å få jobbe med folk som setter miljøet i fokus.

Det kan også være greit å ha en formening om hvor man vil med utdanningen, slik at det blir lettere å jobbe målrettet mot et fremtidig mål.

Runde

Takk for nå – vi sees plutselig igjen 🙂

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *