Blogg 4/4: Ferdig hos SALT!


Hei igjen folkens!

Da var jeg ferdig med et fantastisk opphold hos SALT. De siste ukene har vært drømmen med mye feltarbeid og mange gode diskusjoner med fantastiske folk. Endelig ville været og andre forhold spille på lag med oss og vi har fått reist mye rundt langs kysten på Vestlandet.

Etter en del timer med kontorarbeid og testing av nye protokoller tok vi en tur til Austevoll på befaring med In The Same Boat. Befaringen gikk ut på at vi skulle snakke med de som ryddet strendene og sjekke at alle var enige om hvordan protokollen skulle utføres. Dette var både en lærerik dag, der jeg fikk se denne delen av jobben også og ikke bare ryddingen, men det var også litt rart. Mange av de vi var med var på min egen alder så det føltes litt feil å gjennomgå deres arbeid når de er mye flinkere enn meg på feltet. Selv om befaringen i seg selv kunne oppfattes litt som en test var Marte veldig flink på å fortelle at dette ikke var en eksamen, noe som lettet litt på stemningen.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Vi fikk også bli med miljøvernforbundet på en ny befaring på Fedje, der vi fikk se skrekkgropen som ble vist på dokumentaren «Plasthavet» som ligger på NRK. Sist de ryddet her var det ca 4 tonn med plast (!) inni denne ene viken, det var heldigvis ikke like ille denne gangen. Det var fortsatt for mye til at vi kunne ta med alt på den korte tiden vi var der, så de skulle lage en aksjon og få med seg flere frivillige til neste gang. Selv om det ikke var så mange store gjenstander på stranden, var det helt sinnsyke mengder mikroplast over hele område. En kan jo bare lure på hvor mye miljøgifter som ligger rundt i norsk natur. Dersom en flytter på gresset kan en se at hele jordsmonnet består av lag på lag med mikroplast. Jeg fikk snakket litt med lederen for miljøvernforbundet om dette og hvordan de motiverer seg for slike oppgaver. Han hadde mantraet at uansett om det er gram, kilo eller tonn de fjerner, er avfallet fjernet og håndtert og dermed utav næringskjeden. Dette hjalp veldig når vi sto å så på alt som lå igjen når vi måtte dra.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig. Ingen beskrivelse er tilgjengelig.Åpne bilde

Etter dette praksisoppholdet har jeg fått et mer realistisk forhold til problemene vi står ovenfor og hvordan løsninger tar tid. Det har både vært utrolig trist å se all forurensningen vi har laget, men det var også en oppvekker for min del å faktisk reise ut og se det selv og ikke bare på nyheter. Jeg avslutter dette oppholdet med ny energi og glede over retningen jeg har valgt, og jeg vet nå med sikkerhet at det er dette jeg også brenner for og vil bidra med som ferdigutdannet.  Jeg er veldig takknemlig for alle de gode tipsene, samtalene og kunnskapen jeg har fått fra Marte og SALT, og jeg håper virkelig at alle jeg har snakket med i løpet av perioden er folk jeg får jobbet med senere.

Tusen takk til alle som har blitt med på min reise hos SALT.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *