Nøklingen til lykke


Hei igjen! Nå har jeg gjennomført cirka 100 praksistimer hos Naturvernforbundet.

Nå for tiden jobber jeg med en tekst om det nye forbudet mot engangsartikler som innføres av EU/EØS nå 3.juli. Teksten skal publiseres på plastjakten.no. Det har vært interessant og lærerikt å sette seg inn i selve forbudet og bakgrunnen for at det innføres. Verdifullt er det også å se på hvordan det vil påvirke oss, samt å finne ut hvor mye plastforsøpling som kan reduseres med forbudet. Jeg syns at det er et viktig tema å sette søkelys på.

Den fine utsikten fra engen

Vi fikk dratt ut en tur denne uken. Vi var ved Storetveitmarken for å kartlegge området hvor vi skal lage en blomstereng. Engen hadde dessverre nettopp blitt slått, så det var ganske vanskelig å artsbestemme uten noen blomster eller aks å forholde seg til. Vi ble da nødt til å undersøke området i nærheten som ikke var blitt slått. Det var ganske idyllisk å sitte midt i engen og nøkle (artsbestemme) planter mens solen skinte.

 

 

 

 

Plantene jeg har forkultivert. Squash, bladbete og erteblomst

I forbindelse med den miljøvennlige hagen på Storetveitmarken har jeg fått i oppgave å forkultivere noen planter som vi kan sette ut. Jeg har ikke sådd frø så mange ganger før, så det var veldig spennende. Jeg fikk frø av erteblomst, squash og en bladbete. Det har vært gøy å se de vokse og utvikle seg. Nå er de blitt store planter som skal settes ut i hagen. Jeg håper de vil trives i hagen og at jeg snart kan høste grønnsaker som jeg selv har dyrket.

Det har vært mye hjemmekontor de siste ukene, med en del zoom-møter. Men vi skal få være på forbundskontoret de neste ukene så det gleder jeg med veldig til. Ellers nærmer det seg slutten på praksisen og jeg skal prøve å oppleve og erfare så mye jeg kan de siste ukene. Så langt har det vært veldig kjekt og lærerikt!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *