Feltkurs og labarbeid hos Sars! 1


Hei igjen!

Nå har jeg fått vært en del på Sars senteret, og må si at jeg har kost meg mye!

Jeg har nå fått et tydeligere bilde av hva de holder på med, og mer spesifikt hva jeg skal bidra med

Inne på senteret har de et rom der tunikatene oppbevares, sammen med ulike alger som brukes som mat til dyrene. Det er her jeg skal tilbringe mesteparten av min tid der, samt på laboratoriet.

Omtrent hver 3. Uke er vi nødt til å dra ut i felt for å samle inn flere tunikater til prosjektet. Dette har jeg fått være med på, og da kjørte vi ut til Bildøyna med utstyr som raker, bøtter og redningsvester. Tunikatene var festet langs bryggen i klynger, så her var det greit å hente de opp med rake og håv. Disse ble så tatt med tilbake til sars-senteret.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Bilde 1: På vei til bryggen for å hente tunikatene. Foto: Mari Bergsvåg

 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Bilde 2: jeg og Amalie henter opp tunikater med håv og rake. Foto: Mari Bergsvåg.

 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Bilde 3: Tunikatene som ble hentet opp ble lagt i bøtter med vann. Foto: Mari Bergsvåg.

 

Tunikatene skal mates hver dag, og dette har vi studenter fått ansvar for. Dyrene mates med en blanding av flere alger/bakterier; bacillariophyte, haptophyte, flagellate og cyanobakterier. Disse algene/bakteriene dyrkes også her, og de er nødt til å fortynnes 2-3 ganger i uken slik at det ikke blir for høy konsentrasjon av alger i flaskene. Da helles autoklavert saltvann sammen med vitaminer ned i flaskene, og fargen på vannet bli lysere og klarere. Senere i semesteret skal vi få være med på å hente ut egg og sperm fra tunikatene, slik at vi kan bruke larvene i prosjektet.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Bilde 4: Skap med algene/bakteriene i hver sine flasker. Foto: Mari Munkeby.

 

Jeg har også fått vært med på laboratoriet, der jeg har jobbet med ulike teknikker, bla å hente ut DNA fra bakterier. Det var tidskrevende, men veldig gøy når man fikk det til!Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Bilde 5: Hentet ut DNA fra bakterier sammen med Eilen. Foto: Mari Munkeby.

 

Videre i mitt opphold hos Sars skal vi få jobbet med flere teknikker på laboratoriet, samt få sett hvordan dette brukes i tunikatene vi har samlet inn! Det blir spennende!

 

Vi snakkes 😀

 

 


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

One thought on “Feltkurs og labarbeid hos Sars!