Praksis hos NORCE 4


Javel, se det! Jeg heter Johanne Kleppe, og er 21 år gammel. Jeg kommer fra solbyen Kristiansand, men trives enormt godt i regnbyen Bergen. Jeg går siste semester på bachelor i Biologi ved UiB, og er en av de heldige som fikk plass på faget BIO298 – yrkespraksis i biologi. På videregående så var biologi favorittfaget mitt. Som et resultat, valgte jeg å studere biologi, noe jeg er veldig fornøyd med. Jeg trives godt ute i naturen, og går mye fjellturer på fritiden. Har selvfølgelig gått alle de syv fjell i Bergen. Jeg er også veldig glad i å lage mat, og prøver stadig vekk noe nytt.

Her vil jeg publisere flere blogginnlegg fra praksis oppholdet mitt hos NORCE, Norwegian Research Centre AS. NORCE er et norsk forskningsinstitutt, med faglig bredde og kunnskapsmiljøer. NORCE arbeider for å finne løsninger som kommer felleskapet til gode og som øker den bærekraftige verdiskapningen, både nasjonalt og globalt. Avdelingen jeg skal være i praksis hos er Laboratorium for Ferskvannsøkologi og Innlandsfiske (LFI). Her skal jeg være med på lab arbeid, møter og det er muligheter for at det blir noe feltarbeid i løpet av semesteret. Prosjektet jeg skal delta på er analyse av villaks fra ulike elver i Sunnmøre. Her vil villaksen bli undersøkt for ulike parasitter ved hjelp av det blotte øye, lupe, mikroskop og PCR-undersøkelse.

Jeg valgte å ta BIO298 fordi gjennom studieløpet i bacheloren har jeg opparbeidet meg mye faglig kunnskap, men ikke fått muligheten til å bruke det så mye i praksis. Dermed blir det veldig spennende å kunne bruke kunnskapen man har lært så lagt på studie i praksisperioden. Jeg ser fram til å både se og erfare hvordan det er å jobbe som biolog.

Jeg gleder meg til et innholdsrikt semester! Jeg vil tro at det kommer til å bestå av mye læring på kort tid. Følge med videre, så skal jeg holde dere oppdatert. I neste blogginnlegg vil jeg fortelle mer om lab arbeidet jeg gjør hos NORCE.


Her er jeg på labbetur på Nordnes.


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 thoughts on “Praksis hos NORCE