Da var praksisen over i Bymiljøetaten


Da er tiden med praksisarbeid i Bymiljøetaten over for meg.

Det hav vært en periode som har bydd på mange interessante oppgaver og erfaringer. Den siste tiden har jeg jobbet litt med alle de forskjellige prosjektene jeg har beskrevet i de forrige blogginnleggene. Jeg har blant annet brukt tid på å evaluere tiltakene vi har gjort for viltet, ved å sjekke hekkekurvene og hekkeplattformene ute i felt. I tillegg har jeg også skrevet litt forslag til arbeid videre med disse tiltakene. Noen av informasjontavlene for fugleliv er også ferdige og klare til å produseres.

Sothøne ved Solheimsvannet som bygger reir

Knoppsvane ved Solheimsvannet som ligger å ruger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I praksisen har jeg fått jobbet med variert arbeid, både ute i felt og med formidling av biologi gjennom tekster. Selv om noe av arbeidet har blitt amputert på grunn av hjemmekontor har dette vært en veldig fin praksisperiode hvor jeg har fått vært med på mer enn jeg hadde forventet. Artsgruppen det har vært mest fokus på har vært fugl, som dere har lest om i de tidligere innleggene mine. Dette er et viktig vilt i kommunen og noe jeg synes er spennende å lære om. Arbeidet har vært knyttet til områder rundt om i hele kommunen, noe som har gjort meg mer lokalkjent og oppmerksom på hva slags vilt som fins her og hvilke områder som er viktige.

I tillegg til det faglige har jeg fått innsikt i en biolog sin hverdag. Jeg har fått prøvd meg på oppgaver en viltforvalter jobber med og har sett det brede spekteret av oppgaver og det tverrfaglige arbeidet man gjør. Offentlig forvaltning av natur er veldig forbundet til lovgivning. for eksempel ved viltloven, naturmangfoldloven og plan- og bygningsloven. Dette er kunnskap jeg ikke har fra bacheloren og noe jeg savnet underveis. Det er også noe jeg ville tatt om jeg skal fortsette utdanning/yrkeskarriere innenfor dette fagfeltet. Om jeg skulle jobbet lengre i Bymiljøetaten kunne jeg tenkt meg å jobbet med flere viltarter og blitt mer kjent med aktuelle lovverk.

Håper blogginnleggene mine har vært interessante og gitt dere et bedre innblikk i hverdagen til en biolog. Takk for meg!

 

Møte på kontoret til Bymiljøetaten før Koronautbruddet

 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *