Hva skjer i Naturforvaltningsseksjonen?


Da er vi godt ute i april og jeg har fått jobbet en del timer hos Bymiljøetaten. Her er jeg en del av Naturforvaltningsseksjonen, som er en av flere seksjoner i Bymiljøetaten. Så langt har jeg fått et innblikk i det svært varierte arbeidet denne seksjonen gjør. Som en del av Forvaltningsavdelingen i kommunen er det et bredt spekter av oppgaver en slik seksjon arbeider med. Naturforvaltning har vist seg å være et svært tverrfaglig fagfelt! Her skal samfunnsinteresser kombinert med bruk av naturen tas hensyn til for å forvalte den på best mulig måte. Noen av oppgavene jeg har jobbet med så langt er:

Andekurver 

I mars gjennomførte vi utsetting av andekurver ved 5 vann rundt om i Bergen, og i Nygårdsparken. Dette er kurver som ender kan hekke trygt i langs vannet, der de er skjermet for vær og mindre utsatt for predatorer. Målet med å sette ut disse er å øke sjansen for suksessfull hekking for endene, noe som kan bidra til å øke populasjonen i kommunen.

For å sette opp kurvene lagde vi et trestativer og festet kurvene til dem. Kurvene er også laget av strå slik at de vil brytes ned i naturen på sikt. Disse kurvene kan man se ved  Gravdalsvatnet, Liavatnet, Nesttunvatnet, Myravatnet og Orrtuvatnet. Det er viktig å la disse få stå fred!

Her settes en andekurv gjemt i vegetasjonen opp ved Nesttunvatnet. Foto: Åse Meling Underhaug

Flott utsikt over Myravatnet

Andekurv i Nygårdsparken

Arbeid med Jubileumsstien 2020

Et annet prosjekt vi har jobbet mye med er Jubileumsstien. Dette er en ca 50 km lang trasè fordelt på flere etapper som strekker seg fra sør til nord i Bergen. Dette er en sti som skal lanseres i juni i forbindelse med Bergens 950-årsjubileum. Her har mitt arbeid vært å skrive teksten til infosiden om stien, som skal opp på Bergen Kommune sine nettsider etter hvert. Jeg har også jobbet med tekster til etappene og kartdata, som etter hvert vil bli tilgjengelig på nett. Gled dere!

For tiden ser også arbeidsdagen litt annerledes ut på grunn av koronaviruset, men mer om dette i neste blogginnlegg. Dere vil trolig også få høre litt om infotavler for fugleliv og måkeplattformer neste gang!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *