Tiden flyr i godt lag


Heia bloggen. Long time, no see – igjen.

Da var det vel på tide med blogginnlegg #3, litt forsinket som vanlig. I skrivende stund har jeg jobbet ca. 130 av de 140 timene planlagt, og har derfor kun én praksisdag igjen før alle timene mine er fullført for semesteret. Og vi er faktisk ved veis ende.

Tiden flyr fort i godt lag, sier de, og det har skjedd litt av hvert siden sist. Tror det er like greit å gjøre som forrige gang og dele det opp:

Møter
Jeg har fått lov til å bli med på et par møter siden sist! Blant annet fikk jeg være med til Askøy og møte med varaordføreren og fylkesmannen for Askøy kommune. Tema for dagen? Plast.
Ina og jeg fikk også æren av å få delta i møtet med Bergen kommune på rådhuset! Tema: Grønn strategi – klima og energihandlingsplan videre for Bergen. Det var virkelig mange innflytelsesrike deltakere, blant annet folk fra klimadirektoratet, Venstre, Bærekraftig liv og UiB, for å nevne noen. Må innrømme at jeg følte mer relativt liten der jeg satt, men det var utrolig gøy å få lov til å være med på slike ting. Jeg føler dette er Naturvernforbundets måte å vise tillit til oss.

Snapchat <3

Naturlig onsdag
Det har faktisk rukket å være to naturlige onsdager siden sist bloggpost. Den første var Naturlig Onsdag: kan grunnloven redde klimaet? Dette omhandlet selvfølgelig rettssaken mot staten, og det var lagt om til debatt. Du kan lese sammendrag som Ina skrev her. Det var altså den som var i november. Det nyeste fra onsdag 6. desember; Naturlig Onsdag – smartere oppussing. Her var det representanter fra «våre egne», Silje Østerbø og Peter Heimstad, som snakket om prosjektet de jobber med; Oljefri. Du kan streamingen her.

Jeg fikk også lov til å hjelpe med en høringsuttalelse når det gjelder en ny konsesjonssøknad for et vannkraftverk i Onarheim. Her fikk jeg prøvd meg ut på kunnskapene mine om rødlistede arter, artsdatabanken og litt ymse. Det var veldig spennende, og gøy å se at jeg husket i hvert fall et par deler fra det pensumet i biologi, hehe (se bort i fra at jeg forbedrer faget i år og faktisk har om rødlista da, dere).

Frøken loka fra plastjakten

Praksistiden går som sagt mot slutten, og jeg vil bare nevne (om jeg ikke allerede har gjort det) hvor flinke de i  Naturvernforbundet er til å føle deg velkommen. Synnøve, sammen med resten av team Hordaland, er virkelig imøtekommende og det har gått som en drøm å være i praksis her. De har latt oss velge relativt fritt når det gjelder hvilke oppgaver vi ville gjøre, med tanke på hvilken bakgrunn vi har og hva vi kunne bruke av erfaring i arbeidsoppgavene. Jeg har definitivt lært mye om denne organisasjonen, som jeg ikke visste fra før. Det falt meg ikke inn hvor mye bakgrunnsarbeid de legger i alle aksjoner og alt de gjør. Og selv om dette ikke er noe jeg kommer til å gjøre på heltid, så er naturvern veldig viktig, og noe jeg kanskje kan tenke å gjøre på siden. Men jeg har også blitt enda mer sikker på at feltarbeid er det jeg brenner for innenfor biologi. For selv om å planlegge aksjoner og hjelpe til med alt det vi har gjort, så har det vært aksjonene jeg har trivdes best med, hvor vi er ute og gjør praktiske oppgaver.

Det blir en rar følelse å bli ferdig i Naturvernforbundet Hordaland, men jeg har enda en praksisdag igjen, og jeg gleder meg til å se hva denne dagen vil bringe!

So long,

Mari

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *