Miljøpolitisk praksis hos Naturvernforbundet 2


Hei og velkommen til mitt aller første blogginnlegg på denne trivelige biologibloggen. Jeg heter Ina (23 år) og er faktisk ikke biolog, i motsetning til de fleste andre her inne. Jeg er nettopp ferdig med en bachelorgrad i miljø- og ressursfag (mire) med spesialisering i geografi. Jeg tar nå post-studier, og som tidligere mire-student er jeg så heldig at jeg får lov til å ta dette praksisfaget selv om jeg ikke har biologibakgrunn. Jeg er likevel interessert i biologi, og gleder meg til å lære masse. Til poenget mitt: relevant praksis, og dermed forståelse for hvordan min faglige bakgrunn kan bidra konkret i samfunnet er noe jeg har savnet i utdanningen min. Dette faget er midt i blinken, selv om det er innenfor et litt annet fagfelt. Det samfunnsvitenskapelige fakultet på UiB burde virkelig hente inspirasjon fra bioCEED, som er drivkraften bak dette faget!

På grunn av studiets tverrfaglighet forteller mitt vitnemål meg at jeg er naturviter, men i praksis er jeg samfunnsviter og geograf. Min faglige bagasje består av kjemi, økonomi, filosofi, samfunnsgeografi og naturgeografi. Jeg er veldig interessert i samspillet mellom natur og samfunn, spesifikt hvordan klima- og miljøendringer påvirker menneskelig utvikling og samfunnsstrukturer, og omvendt. Som en naturlig følge av dette er jeg ganske engasjert i natur- og miljøvern, er medlem i diverse organisasjoner og har sittet i styret hos Framtiden i våre hender sitt lokallag i Bergen. Jeg syns det er viktig (og gøy) med informasjonsarbeid og miljøpolitisk aktivisme, og derfor passer det veldig bra at jeg skal tilbringe praksisperioden min hos Naturvernforbundet. I dag hadde vi vårt første møte, der jeg fikk møte prosjektkoordinator og daglig nestleder Synnøve og den andre praksisstudenten Mari. Vi fikk vite litt om hvilke prosjekter vi skal ta del i denne høsten, og ble invitert på dagens felles kontorlunsj. (Vi fikk til og med smake på restemarsipankake fra Naturvernforbundets månedlige Naturlig Onsdag, som ble laget for å feire regjeringens utbyggingsavslag av det artsmangfoldige Øystesevassdraget!) Høstens store prosjekt heter Plastjakten Hordaland, som skal fokusere på plastproblematikken gjennom kampanjearbeid, opprydning og forebygging. Dette prosjektet var litt av hovedårsaken til å at jeg søkte praksisplass hos Naturvernforbundet.

Første arrangement ut er pøbelgrandugnad i Ånuglo naturreservat på Tysnes (les mer på https://naturvernforbundet.no/hordaland/hordaland/aktiviteter/dugnadshelg-mot-framande-artar-i-anuglo-naturreservat-article37067-2709.html). Dette hadde jeg meldt meg på allerede før jeg hadde søkt på praksisplassen, så det blir veldig kjekt å være med på organiseringen også.

Jeg gleder meg til å få en kontorplass på det hyggelige Grønne Loftet. Mens vi venter, får dere et lite knippe bilder av min karriere som miljøengasjert.

Naturlig Onsdag i regi av Naturvernforbundet. Opprop til byrådet om å oppdatere Bybudsjettet 2016, da de hadde nullet ut hele klima- og energifondet på 500.000. Fondet har vært den eneste støtten Bergen kommune har gitt organisasjoner som gjennomfører klima- og miljøtiltak:

Naturlig Onsdag med Naturvernforbundet

Aksjon på Engebøfjellet i Vevring, mot sjødeponi i Førdefjorden: 

Aksjonist mot sjødeponi i FørdefjordenVevring og Førdefjorden

Studentparlamentsvalget i 2016:

Studentpolitikk

 


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 thoughts on “Miljøpolitisk praksis hos Naturvernforbundet