Praksis ved Havforskningsinstituttet 2


Heisann!

Mitt navn er Line, jeg er 22 år og går 5. semester på bachelor i biologi ved Universitetet i Bergen. Jeg er vokst opp «der ingen skulle tru at nokon kunne bu», i en liten vik 50 min nord for Bergen. Her er det ca. 1 km til nærmeste nabo, men bare 20 meter til sjøen. Mest sannsynlig er det her min fascinasjon for havet startet, og som har ført til at jeg i dag studerer biologi.

img_7702
Bilde fra feltkurs på Espegrend

I høst har jeg valgt BIO298, som er et fag hvor du kan få yrkespraksis i biologi. Jeg ble anbefalt av flere studenter og rådgiver ved biologisk institutt å velge dette faget, så jeg tenkte hvorfor ikke. For min del lærer jeg mer av å være på lab eller felt, enn å sitte med nesa i en bok på lesesalen.

Det er kjempeflott at vi har muligheten til å velge et fag hvor vi kan få arbeidserfaring, og få komme i kontakt med relevante bedrifter. Jeg skal være utplassert ved Havforskningsinstituttet, og deres forskningsstasjon i Austevoll. Der har de et av verdens største og ledende forskningsanlegg på marine arter. Min oppgave blir å hjelpe til på et prosjekt om hvordan havforsuring påvirker krepsdyr og dette ser jeg frem til å få lære mer om.

Mine forventninger til faget er at det kommer til å bli travelt, mye arbeid og tidlige morninger. Men også spennende, lærerikt og gøy! Jeg tror jeg kommer til å jobbe med mange flinke og inspirerende forskere, så håper jeg er til hjelp, selv om jeg har begrenset med kompetanse.

Fra før av har jeg vært med på tre feltkurs, og diverse labøvelser. Der har vi lært alt fra å dissekere fisk, til å ta vannprøver fra innsjø, og tegne planter. Dette har vært veldig kjekt og interessant, men kan nok ikke sammenlignes med å få være med å bidra i et ekte prosjekt i regi av HI.

 

Gleder meg til å begynne!


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 thoughts on “Praksis ved Havforskningsinstituttet