Snart tid for praksis!


Hei hei hallo! Jeg heter Elisabeth og er en 22 år gammel jente fra Bergen. Jeg går tredjeåret på bachelor i Biologi, men det at det skulle bli biologistudie jeg skulle ende på var det vel egentlig ingen som trodde. I hvertimg_1904 fall ikke jeg. Det er i og for seg litt rart å tenke tilbake til 16-17-årige meg som bare var SÅ innstilt på å skulle bli arkitekt eller økonom eller advokat, og som ved ren tilfeldighet valgte biologi som valgfag kun for å få timeplanen til å gå opp. Men så, som virkelig ut av intet, viste det seg at biologi virkelig fenget, og det var et fag jeg mestret godt. Slik startet det altså.

Å ta bachelorgrad i biologi innebærer i all hovedsak kun teoretiske emner og vurderinger, så det å få muligheten til å kunne velge et emne hvor vi skal utplasseres i en bedrift i hele 140 arbeidstimer, og som vi skal dokumentere i form av blogg (what?! Framtidsrettet og kult av UiB altså), så kunne jeg rett og slett ikke la den muligheten passere forbi. For ja, selvsagt har jeg hatt min fair share av laboratorieøvelser og feltkurs, men det vil bli en helt annen erfaring å få oppleve en biologs (potensielle) arbeidshverdag tett på, og få delta på spennende prosjekter.

Så da var turen kommet til meg. Endelig skal også jeg få prøve meg som biolog i yrkespraksisemnet Bio298. Jeg har, i all beskjedenhet, vært innom og snoket, les; stalket, de tidligere utplasserte studentenes blogger og opplevelser, og kan ganske trygt si allerede at dette kommer til å bli en fantastisk og utrolig lærerik opplevelse. Jeg har vært så heldig å få førstevalget mitt, og skal få ha praksisperioden min hos Uni Research hvor jeg skal jobbe innenfor molekylær økologi.

Jeg skal ha min første dag på mandag  6. februar hvor jeg skal bli vist rundt
på anlegget på Espegrend marinbiologiske stasjon.                                                     Bilde: Meg som overvinner fobien min mot slanger
Da vil jeg nok få mer info om hva konkret jeg skal jobbe med                                     på Akvariet i anledning en oppgave tidligere i 
og  hvordan min arbeidshverdag vil bli, men jeg vet at de holder på med et             bacheloren. PS, liten shoutout til den sykt rolige
et interessant prosjekt med Tunikater, så det skal det bli spennende å få                 kornsnoken.
høre mer om.

Snakkes plutselig!

 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *