Taksonomi er gøy 1


Synes praksisoppholdet mitt har vært fint til nå. Det har definitivt gitt meg lyst til å lære mer om taksonomi(selv om jeg også har vært interessert i dette emnet fra før) og andre emner i biologi, samt gitt meg perspektiv på hvordan jeg ligger ann i løypa statistikkmessig. Et emne jeg må jobbe litt med siden det ikke var obligatorisk når jeg startet min bachelorgrad, og definitivt et fag jeg har sett viktigheten av nå. I forhold til taksonomi har jeg boka Handbook of the Marine Fauna of North-West Europe hjemme i bokhylla, og denne kommer nok til å bli brukt mer i videre fremtid. Fikk også Havets Dyr og Planter når jeg var på besøk på miljølære, så er ikke utenkelig at den boka også leses. At jeg har hatt litt forkunnskap i taksonomi har hjulpet meg når jeg har gått igjennom artene som har blitt feilregistrert samt jobbet med faktadokumentet; men man merker jo at man alltids kunne vært bedre i enkelte taksonomiske grupper(les skjell). Har også litt lyst til å lære meg programmet InDesign, det virker som et kjekt program å kunne bruke i biologisk sammenheng og sånn generelt ellers.

En artig sidenotis er jo at 80% av Norges befolkning bor 10km eller mindre fra fjord eller havet. Så det man jobber med kan senere brukes av mange. Forhåpentligvis fører kompendiet til at mange elever blir litt mer interessert i livet i havet, og kanskje til og med velger å studere dette videre.

Sånn videre har praksisoppholdet også svart til forventningene sosialt. Her er det kaffe klokken ni og to, hvor det diskuteres mye rundt det som jobbes med på forskningsgruppen for oseanografi og klima på Havforskningsinsttuttet , samt alt mulig annet rart. Klokken to på Torsdager er det ofte presentasjoner det er muligheter til å være med på, og her har man også mulighet til å snike inn litt informasjon i topplokket og lære litt. Føler jeg har vært heldig og fått jobbet med det jeg kanskje er best til i biologi, så det har vært kjekt. Samtidig ser jeg at jeg har en liten vei å gå fortsatt. Får trøste meg med at man uansett aldri er riktig utlærd. Det er bare å lese videre.

Porselenskrabbe(Pisidia longicornis) av Stein Mortensen


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

One thought on “Taksonomi er gøy

  • Gro I. van der Meeren

    Takk for en flott innsats, Jahn Einar. Du har ikke latt deg skremme av alle ideene vi i prosjektet Livet i fjæra stadig kaster rundt oss, men du har klart å ta tak i konkrete oppgavene der du har vært til stor nytte og glede. Vi har satt pris på ditt pågangsmot.